2009/11/20

Everybody deserves a Second Chance

     Bir zamanlar ünlüler arasında "bir kere giyerim bir daha da üzerimde göremezsiniz" modası varken, son yıllarda çağın, özellikle de ekonomik krizin etkileriyle midir nedir, insanar daha bilinçli davranmaya başladılar. Anneannenizin, zevkli bir anneanneniz varsa şanslısınız tabii, kıyafetlerini eşeleyip günün modasına az buçuk uyan kıyafetleri bulup giymek de "vintage giyinmek" oldu. Sağolsun ünlüler de, Amerika'yı kastediyorum tabii ki, vintage kıyafetler giymeye başladıkça, insanların bu yola sürüklenmesi farz oldu.
    
     Ben ayrıca memnunum bu modadan. Zaten dükkanlarda uzun vakit geçirmeyi seven biri olarak, uzun aramalar sonucunda, başka kimsede olmayan bir parçayı bulmak bana ödül kazanmışım hissini yaratıyor. Henüz kalabalık bir vintage koleksiyonum oluşmadı ama yakın zamanda İstanbul'daki vintage dükkanlarında gezip, fikirlerimi bloguma yazmayı planlıyorum. Gideceğim ilk durak Galata'daki "second chance".




     "Second chance" tanınmış manken Ahu Yağtu'nun önce Bebek, sonra da Galata'da açtığı vintage butiği. Fiyatlar 5TL'den başlayıp 1500TL'ye kadar çıkabiliyormuş. Üstelik de gelirlerin %15'i ANAÇEV'de bağışlanıyormuş. Önümüzdeki hafta gidebilirsem resimleri bloguma post edeceğim.


     İyi haftasonları herkese ! :)

Fotoğraf : harpers bazaar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder