2009/11/28

Mad Men Photoshoot for Vanity Fair

     Geçtiğimiz sene Emmy tarafından en iyi dizi seçilen Mad Men'in bu kadar sevilmesinin yegane sebepleri 60'lı yıllarda New York'taki reklam sektörünü realistik bir dille anlatması veya orta-üst sınıf Amerikan hayatını iyi yansıtması değil bence. Bir kere dizi epey yavaş ilerliyor. Ben ilk sezonu izleyip bitirdiğimde durup "Ee ne oldu şimdi?" demiştim. İnsan haliyle on saat dizi izleyince büyük beklentiler içine giriyor.
     Ama doğruya doğru Mad Men, stili olan bir dizi. Her bir karakterin her kıyafeti, taktığı aksesuar, en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş, hem dönemi hem de karakteri yansıtan parçalar seçilmiş. Diyalogların arasında uzun sessizlikler olduğunda göz zevkiniz sizi tatmin etmeye yetiyor.
     Asıl erkek Don Draper'ın jilet gibi takım elbiseleri, sigara aksesuarları; the perfect housewife Betty'nin ütüsü hiç bozulmayan bluzları, saçları; yüksek belli etekler, şifon, ipek bluzlar, hep naturel tonlarda renkler, açık kahveler, bejler, yeşiller... Neredeyse tüm kadın karakterlerin kan kırmızısı rujlarını da atlamamak lazım elbette. Yapanın ellerine sağlık diyorum. Bunlar da Vanity Fair dergisinden Annie Leibovitz'in çektiği Mad Men pozları...
  





 


 


 


 

Fotoğraflar: Vanity Fair

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder